About Us

Modelbouw is een zeer boeiende bezigheid

Modelbouw is een zeer boeiende bezigheid voor zowel jong als oud. Het wordt al decennia lang uitgevoerd door mensen uit elke leeftijdscategorie, elke sociale klasse en elke afkomst. Het is een bezigheid die door iedereen, overal ter wereld, gesmaakt wordt.

De meest populaire categorie binnen de modelbouw zijn ongetwijfeld de modeltreinen. Heel wat mannen zijn verzot op treinen en alles wat er bij komt kijken. Daardoor is deze tak van de modelbouw de laatste jaren zo explosief gegroeid. Er worden tal van (web)winkels geopend die de modelbouwtreinen promoten en verkopen.

Kleinere versies van echte treinen

Zoals de naam al zegt, zijn modeltreinen kleinere versies van echte treinen. De schaalverhoudingen die worden gebruikt zijn zeer verschillend. Echter is de meest gebruikte 1:87. Dit wil zeggen dat de modeltrein 87 maal kleiner is dan de oorspronkelijke grootte van de trein. Een andere populaire schaal in België is 1:160. Deze wordt vooral gebruikt indien de verzamelaar relatief weinig ruimte heeft.

Kortom, modelbouw en meer specifiek modeltreinen kunnen van jongs af aan gekocht worden als speelgoed waarna dit zich evolueert in een echte hobby die soms nogal uit de hand kan lopen. Vooral in de decennia na de 2de wereldoorlog groeide de hobby exponentieel omwille van het dalen van de prijzen en het toenemen van de vrije tijd. Vandaar dus: www.trainman.nl, de online modelspoor marktplaats.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable2
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable2

Browse inventory by Brand Name

Browse inventory by body type

Notice: Trying to access array offset on value of type null8